2024-04-15 06:05Pressmeddelande

Fristads utökar sitt sortiment av friluftsbyxor

I vår utökar Fristads sitt sortiment av friluftsbyxor tillverkade för miljömedvetna äventyrare.

I vår utökar Fristads sitt sortiment av friluftsbyxor tillverkade för miljömedvetna äventyrare. Det senaste tillskottet till Fristads Outdoor kollektion är ett par exceptionellt lätta och stretchiga byxor tillverkade i återvunnet material, utvecklade för att möta behovet av maximal komfort vid äventyr i naturen.

- Vår nya outdoor-byxa har alla funktioner du behöver under vandringen, och samtidigt erbjuder den dig den komfort du vill ha i vardagen. Trots det lätta materialet är byxan slitstark och kan användas under årets alla säsonger, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads. 

Utöver byxan släpps även en shortsvariant i samma material. Både byxan och shortsen finns i herr- och dammodell.

Tillverkade i återvunnet material
Alla plagg i Fristads Outdoor kollektion är tillverkade i återvunnet material för att minska påverkan på miljön och som en del av Fristads hållbarhetsarbete kompenseras koldioxidutsläppen kopplade till produktionen av kollektionen.

- Vi vet att människor som uppskattar att spendera tid i naturen också värnar om den, därför tillverkas alla plagg i Fristads Outdoor kollektion i återvunnet material från starten, säger Lena Bay Højland.

De nya Outdoor plaggen finns tillgängliga från april på fristads.com och hos utvalda återförsäljare.

Om Fristads Outdoor

Fristads Outdoor kollektion lanserades 2020 som ett komplement till Fristads utbud av arbetskläder för professionella användare. Alla produkter i kollektion är tillverkade i mer hållbara material såsom ekologisk bomull och återvunnen polyester. I tillägg klimatkompenserar Fristads utsläppen som orsakas av produktionen av plaggen genom United Nations Carbon Offset Platform.

Läs mer om Fristads Outdoor här.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård