2020-03-20 06:55Nyheter

Fristads Green nominerad till hållbarhetspriset Årets insats

Den miljövarudeklarerade kollektionen arbetskläder Fristads Green är nominerad till hållbarhetspriset Årets insats. Priset delas ut den första april till ett initiativ, en kampanj eller en produkt som bidrar till hållbar utveckling.

– Med kollektionen Fristads Green vill vi rikta ljuset mot att hållbarare produktion av kläder är möjlig. Kläderna är designade och tillverkade för att ha så låg påverkan som möjligt på miljö och klimat, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Hållbarhetspriset Årets insats delas ut av Sustainable Brand Index i samband med presentationen av vinnarna i undersökningen Årets mest hållbara varumärke. En jury utser vinnaren i Årets insats, som kan vara ett initiativ, en kampanj eller en produkt som lanserats under 2019.

– Bra arbetskläder skyddar människor, men det ska inte ske på bekostnad av miljön. Genom att ta fram en miljödeklarerad kollektion arbetskläder vill vi på Fristads sätta en standard som hela branschen kan använda för att minska sin negativa påverkan, säger Anders Hülse.

Vinnaren av Årets insats ska utmana existerande normer inom branschen och juryn tittar på hur konsumenter påverkas att förändra sina beteenden och göra mer hållbara val. Det vinnande bidraget ska ha stor potential för långsiktig förändring och påverkan, för så väl konsumenter som branschen som helhet.

Vilka tre bidrag som går vidare till final tillkännages den 23 mars och vinnaren offentliggörs den 1 april. På grund av det pågående utbrottet av coronavirus har Sustainable Brand Index ställt in själva prisutdelningen.

Här finns mer information om
Årets insats 2020.

Läs mer om den miljövarudeklarerade kollektionen Fristads Green här: https://www.fristads.com/sv-se/produktinfo/las-mer-om/miljodeklaration-EPD

För mer information besök
www.fristads.com eller kontakta

Sofia Bennegård, PR-ansvarig
sofia.bennegard@fristads.com
+46 (0)720 92 04 08


Ämnen: Miljö

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. Fristads är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder med en portfölj som utöver Fristads innehåller varumärkena Kansas, Hejco, Martinson med flera. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård