2023-01-17 07:55Nyheter

Fristads namnger cyclocross-tävling i Stockholm

Arbetsklädestillverkaren Fristads går in som titelsponsor till tävlingen Stockholm Cyclocross Weekend från och med 2023. I och med sponsorskapet byter också tävlingen namn till Fristads Cyclocross Weekend.

 - Fristads har under flera år bidragit till de största tävlingarna i cyclocross i Benelux. Vi är både glada och stolta över att Fristads nu går in som titelsponsor och hjälper oss att utveckla Fristads Cyclocross Weekend ytterligare, säger Hans Mård tävlingschef och initiativtagare till Stockholm Cyclocross Weekend.

Tävlingen arrangeras på Täby Park i Stockholm mellan den 30 september och 1 oktober 2023. Sponsorskapet sträcker sig till 2025 och innebär förutom namnbytet av tävlingen att Fristads logotyp kommer att synas runt banan och på hopphinder.

- Det känns jättekul att vi kan gå in i sporten här i Sverige och se hur den utvecklas de kommande åren. Våra kollegor i Benelux har sedan flera år varit engagerade inom cyclocross så vi har hämtat mycket inspiration därifrån och ser fram mot att vara en del av Stockholm Cyclocross Weekend framåt, säger Sofia Wackling, Global Marketing Manager på Fristads.

Om Stockholm Cyclocross Weekend
Stockholm Cyclocross Weekend kördes för första gången 2015 vid Stora Skuggan i Stockholm och är Sveriges första och hittills enda cyclocrosstävling som ger internationella rankingpoäng, UCI-C2. 2019 flyttade tävlingen till Täby Park (gamla Täby Galopp). Tävlingen har rönt internationell uppmärksamhet och har deltagare från bland annat de nordiska länderna, Baltikum, Benelux, Dach, Storbritannien och Spanien.

Cyclocross har funnits som tävlingssport i över 100 år. De första tävlingarna gick i Frankrike, och redan 1902 hölls det första Franska mästerskapet. 1924 i Paris gick de första internationella tävlingarna i cykelcross. Därefter spred sig sporten internationellt och idag är den som störst i Belgien och Nederländerna. Tävlingarna körs på en varvbana som innehåller sand, lera och gräs, tekniska partier med trappor, hopphinder skråkörning och branta backar. Beroende på klass är tävlingarna ofta mellan 30 och 60 minuter långa.



Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård