2020-09-29 06:35Nyheter

Fristads släpper varselmodell av FAS G

Fristads FAS G hantverkarbyxa certifierad klass 1 varselmodellFristads FAS G hantverkarbyxa certifierad klass 1 varselmodell

Efterfrågan på certifierade varselplagg inom bygg och anläggning har ökat markant de senaste åren. Därför släpper nu Fristads den populära FAS G-byxan i klass 1-certifierad varselmodell, vilket gör att det nu finns ett komplett utbud av den moderna hantverkarbyxan.

 

- Det blir allt vanligare med varselplagg inom bygg och anläggning, vilket ställer högre krav på vårt utbud inom området. Att skydda användaren under arbetsdagen är alltid högsta prioritet för oss när vi tar fram nya produkter så vi välkomnar den här utvecklingen med öppna armar, säger Lene Jul, Product Management Director på Fristads.

 

FAS G är en modern variant av den klassiska hantverkarbyxan från Fristads, tillverkad i den egenutvecklade bomullskvaliteten FAS®. Designen bygger på en modern passform med elastiska partier i 4-vägsstretch och praktiska funktioner som till exempel funktionella fickor och förstärkningar i CORDURA® vid fickor, knän och i benslut.

- Vi ser den nya FAS G-serien som en klassiker som har omdesignats för framtiden. De funktionella och estetiska förändringarna har gjorts för att spegla en modern stil och för att skapa ett bekvämare, mer funktionellt och säkrare plagg med lång livslängd, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.

​​​
Höstens nyhetssläpp kompletterar sortimentet
I höstens nyhetssläpp ingår även en vatten- och vindtät skaljacka i GORE-TEX®-material, en uppdaterad variant av jogger-byxan samt en skaljacka och en quiltad jacka i kollektionen Fristads Green vilket öppnar upp för möjligheten att klä sig i miljödeklarerade plagg året runt.


- Inför höstens nyhetssläpp har vi fokuserat på att komplettera vårt utbud inom bygg och anläggning samt att bredda utbudet inom vår miljövarudeklarerade kollektion Fristads Green, berättar Lene Jul, Product Management Director på Fristads.

 

Varsel Hantverkarbyxa Stretch 2608 FASG, klass 1 lanseras i oktober 2020.

 

 

Nyheterna för hösten innefattar även:

GREEN SKALJACKA 4922 GRS

Vatten- och vindtät skaljacka med andasfunktion som är tillverkad på ett medvetet och hållbart sätt för att minimera påverkan på miljön. Tillverkad av återvunnen polyester. Ingår i Fristads Green-kollektion och har en miljödeklaration (EPD). Kan kombineras med Green quiltad jacka 130806.

 

GREEN QUILTAD JACKA 4101 GRP

Quiltad lättviktsjacka med vaddering av återvunnen PrimaLoft® som håller dig varm. Tillverkad på ett medvetet och hållbart sätt för att minimera påverkan på miljön. Lätt och smidig att packa och ta med sig. Ingår i Fristads Green-kollektion och har en miljödeklaration (EPD). Kan kombineras med Green skaljacka 129667.

 

GORE-TEX® SKALJACKA 4864 GXP

Vatten- och vindtät skaljacka i smidigt GORE-TEX®-material med extremt hög andasfunktion. En lätt och mjuk funktionsjacka med reflexdetaljer.

 

HANTVERKARBYXA JOGGER 2621 STK

Hantverksbyxa i jogger-modell med avsmalnande ben. En sportig arbetsbyxa av slitstarka stickade material och 4-vägs stretchmaterial för bästa komfort och flexibilitet. Byxorna har spikfickor som kan döljas och vikas in.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. Fristads är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder med en portfölj som utöver Fristads innehåller varumärkena Kansas, Hejco, Martinson med flera. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Linda McGurk
PR- och kommunikationsansvarig
Linda McGurk