2022-04-21 05:45Pressmeddelande

Fristads ansluter till B.A.U.M. e.V. - det europeiska nätverket för hållbart företagande

Genom att gå med i nätverket B.A.U.M. e.V. vill Fristads dra nytta av utbytet i B.A.U.M:s europeiska konsult- och projektnätverk för hållbart företagande. Fristads har som mål att vara den ledande leverantören av hållbara arbetskläder.

- Genom att gå med i nätverket B.A.U.M. hoppas vi kunna utbyta idéer med andra företag och få nya erfarenheter från andra samt att dela med oss av våra egna – på vår resa mot att bli en mer hållbar leverantör. Vi anser att bra arbetskläder ska skydda människor, men inte på onödig bekostnad av miljön, säger Thomas Syring, Managing Director DACH på Fristads.

Ledande inom hållbarhet
Fristads har ett långsiktigt mål att leda arbetsklädesbranschen när det kommer till hållbarhet och bröt ny mark när man lanserade världens första miljödeklarerade klädkollektion Fristads Green 2019. Alla Fristads Greens produkter har en miljövarudeklaration, en EPD, som visar plaggets totala påverkan på miljön, från konstruktion och materialval till spill och transporter.

Under 2022 breddar Fristads sin Green-kollektionen ännu mer genom att lansera en varselkollektion producerad med lägre miljöpåverkan – den första i sitt slag. Målet är att erbjuda miljödeklarerade Fristads Green-plagg inom alla produktsegment.

Om B.A.U.M. e.V.
Som nätverk är B.A.U.M. e.V. engagerat i att främja den centrala frågan: en framtid som är värd att leva genom hållbar affärspraxis. Nätverket grundades 1984 och med långt över 700 medlemmar, är B.A.U.M. idag en stark röst för hållbart verksamma företag och en drivkraft för hållbar utveckling i Europa. Läs mer på https://www.baumev.de/ Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård