2022-10-04 06:20Pressmeddelande

Fristads breddar sin Outdoor-kollektion

Arbetskläderstillverkaren Fristads kompletterar nu sin Outdoor-kollektion med sju nya plagg för den medvetne naturälskaren. Samtliga plagg i kollektionen är helt eller delvis tillverkade av återvunna material och en del av förtjänsten används för att klimatkompensera de utsläpp som tillverkningen av plaggen orsakar.

Fristads tog steget in i en ny bransch hösten 2020 när företaget lanserade en Outdoor-kollektion för den medvetne naturälskaren. Kollektionen innebär att Fristads breddar sitt erbjudande med kläder för en aktiv fritid.

– Vi vill göra det möjligt för fler att använda våra plagg och med vår snart 100 års långa erfarenhet av att utveckla arbetskläder har vi en gedigen kunskap om vad som krävs för att tillverka kvalitetsplagg som tål att användas i alla situationer, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Fokus på hållbarhet
En viktig del i framtagandet av kollektionen har varit att plaggen ska ha ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Detta går i linje med Fristads fokus på att minska sin totala påverkan på klimatet. För Outdoor-kollektionen märks detta framför allt i materialvalen.

– Plaggen är helt eller delvis tillverkade i återvunna material och har därför i grunden en lägre påverkan på miljön. Vi har även valt att klimatkompensera för våra koldioxidutsläpp kopplade till Outdoor-kollektionen, fortsätter Anders.

Kvalitet och funktion centralt
Som med Fristads övriga sortiment står kvalitet och funktion även i fokus för Outdoor-kollektionen och flera detaljer i kläderna har sitt ursprung i arbetskläder.

– Reflexerna, förstärkningarna och knäfickorna på våra friluftsbyxor är några exempel på resultatet av vår erfarenhet från att utveckla arbetskläder. Men även att vi har kunnat tillverka materialen och plaggen hos våra redan etablerade leverantörer, säger Anastasios Lappas, Head of Design och Innovation på Fristads.

Nyheter i Outdoor-kollektionen
Höstens nyheter i Outdoor-kollektionen består av en stretchig fleece hoodie, en pälsfiberjacka, en värmande väst samt skalbyxor. Hoodien, pälsfiberjackan och västen kommer i både dam- och herrmodell. Fristads Outdoor-kollektion säljs via Fristads egna webbshop samt hos återförsäljare runt om i Sverige och nyheterna finns tillgängliga från och med oktober 2022.

Fakta: Klimatkompenserad kollektion
Som ett komplement till alla aktiviteter Fristads gör för att ställa om till en mer hållbar produktion klimatkompenseras Outdoor-kollektion för de utsläpp som produktionen av plaggen orsakat. Klimatkompenseringen görs på årsbasis. Läs mer här: https://www.fristads.com/sv-se/hallbarhet/hallbarhetsstrategi/vara-initiativ/klimatkompensation


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård