2023-11-28 06:30Pressmeddelande

Fristads går in som ny huvudpartner till Partille Cup

Fristads går in som ny huvudpartner till Partille Cup

Fristads, en av Sveriges största tillverkare av arbetskläder, går in som huvudsponsor till Partille Cup. Partille Cup som är världens största och mest internationella ungdomsturnering i handboll lockar varje år över 1400 lag från hela världen till Göteborg.

– Syftet med Partille Cup är att skapa en mötesplats för ungdomar från hela världen, oavsett kön, religion eller social bakgrund. Samarbetet med Fristads ger oss en trygg bas för att säkerställa att vi kan ge unga människor denna mötesplats och en positiv upplevelse, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare för Partille Cup.

Fristads, som har rötterna i Borås, har sedan starten för snart hundra år sedan tillverkat arbetskläder för ett brett spann av professionella användare. Sponsorskapet med Partille Cup möjliggör för Fristads att bidra till att främja kommande generationers hälsa och samtidigt skapa förutsättningar för att fler ungdomar får möjlighet att mötas, på planen och utanför – oavsett nationalitet.

– Våra barn är vår framtid och vi är både stolta och glada över att kunna bidra till mer spelarglädje hos ungdomar från alla världens hörn. Vi ser Partille Cup som den perfekta partnern för att möjliggöra för fler att uppleva den gemenskap som idrotten bygger, en gemenskap som skapar intresse och förståelse över landsgränser, säger Petra Öberg Gustafsson, VD på Fristads.

Det nya avtalet innebär att Partille Cup i framtiden kommer att presenteras av Fristads. Genom samarbetet kommer Fristads dessutom att aktivt bidra till Partille Cups extensiva hållbarhetsarbete inför, under och efter turneringen.

– Tillsammans med Fristads tar vi nya steg mot att skapa en ännu starkare turnering med hållbarhetsarbete i fokus, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare för Partille Cup.

Om Partille Cup
Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering. Varje år deltar runt 1400 lag från 50 nationer och de spelar 5000 matcher på 70 planer.Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård