2022-04-26 05:05Pressmeddelande

Fristads lanserar denim-set som en flirt med företagets historia

Nu kompletterar Fristads sin limiterade klädkollektion Fristads Heritage med ett denim-set som flirtar med företagets långa historia av att klä svenska yrkesarbetare. Heritage-kollektionen är inspirerad av originalet av arbetskläder och sluter även på ett sätt cirkeln då Fristads som första företag i Sverige tillverkade jeans redan på 1920-talet. 

Den första Heritage-kollektionen släpptes 2019 och följdes upp med en ny kollektion i december 2021. Nu kompletteras alltså kollektionen med ett set bestående av en jeansjacka och jeans i rå denim som även dem tagit inspiration från Fristads klassiska arbetskläder.

- Denim-setet är tillverkat i rå denim av ekologisk bomull som bara blir skönare med tiden och har detaljer som vi plockat från Fristads klassiska arbetskläder, till exempel kontrastsömmar, manchesterdetaljer och retroknappar, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads som har designat både denna och den första kollektionen av Fristads Heritage.

Stort intresse för worker-inspirerade kläder
De senaste åren har det varit populärt med worker-inspirerade klädkollektioner. Trenden var redan aktuell när den första Heritage-kollektionen släpptes 2019 och har sedan dess växt sig ännu större.

- Vi och många med oss ser Fristads som originalet av arbetskläder med vår snart 100-åriga historia. Vi tyckte därför att det var dags för oss att återta worker-begreppet i klädsammanhang och ta fram ännu en kollektion som är baserad på riktiga arbetsplagg, säger Sofia Wackling, Marketing Manager Sweden på Fristads.

Fristads Heritage är en off-duty kollektion som hämtar inspiration från ikoniska arbetsplagg från Fristads arkiv, framför allt från mitten av 1900-talet. Plaggen har fått en ny tolkning med modern och avskalad design. Tumstocksfickan finns dock självklart kvar.

Kollektionen är tillverkad i Europa och har gjorts i en limiterad upplaga. Fristads Heritage säljs via fristads.com så länge lagret räcker.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård