2021-03-23 08:00Pressmeddelande

Fristads lanserar lätt hantverkarbyxa i 100% stretch

Fristads nya hantverkarbyxor är tillverkade helt i 4-vägsstretch.Fristads nya hantverkarbyxor är tillverkade helt i 4-vägsstretch.

Arbetsklädestillverkaren Fristads fortsätter sin satsning på flexibilitet och rörelsefrihet på jobbet med sin vårlansering. En av de mest spännande produkterna i vårens släpp är en bekväm hantverkarbyxa i lättviktsstretch som både är prisvärd och funktionell.

- Vi tror att arbetskläder med stretch är en trend som är här för att stanna. Våra stretchplagg börjar bli mer och mer populära, särskilt hos den yngre generationen arbetare. Stretchplaggen är inte uppe i samma volymer som våra klassiker ännu men de börjar närma sig, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.

Det nyaste tillskottet till Fristads hantverkarkollektion är ett par byxor gjorda i ett smidigt material i 4-vägsstretch med förstärkt ripstop-stretch på utsatta partier. Tillsammans med de existerande hantverkarbyxorna i Fristads växande kollektion av stretchiga arbetskläder suddar de ut gränsen mellan arbete och fritid. För att möta efterfrågan på arbetskläder för kvinnor lanseras byxorna också i dammodell.  

Byxan har alla de grundläggande funktioner och fickor som finns på traditionella hantverkarbyxor och det till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

- Vi såg att det fanns ett behov av allsidiga hantverkarbyxor som är slitstarka, sköna och prisvärda. De här byxorna möter det behovet och har testats grundligt av våra användare, som har gett oss värdefull feedback under hela utvecklingsprocessen. De här byxorna har också tagits emot väldigt väl av våra återförsäljare, säger Lena Bay, Product Director på Fristads.

På grund av hög efterfrågan kommer hantverkarbyxorna i stretch initialt enbart att lanseras i Sverige och Finland under våren 2021, för att lanseras på andra europeiska marknader i höst.

Tillsammans med byxorna lanserar Fristads ett par hantverkarshorts i samma stil, precis lagom till vårens byggprojekt. Precis som byxorna är shortsen gjorda i ett lätt och smidigt material med 4-vägsstretch för riktigt hög komfort.

I Fristads vårlansering ingår också följande produkter:

STRETCHBYXA 2653 LWS
Sköna och lätta arbetsbyxor tillverkade i 4-vägsstretch och utrustade med ripstop-förstärkningar för extra slitstyrka. De här byxorna har en flexibel och funktionell design och är lätta att matcha med de existerande plaggen i Fristads Fusion-kollektion. Byxorna utvecklades framförallt för service och industri men kan även användas av hantverkare.

SERVICESHORTS STRETCH 2543 LWR

Lätta arbetsshorts med partier i 4-vägsstretch för ökad komfort och rörelsefrihet. Tillverkade i vattenavvisande och slitstarkt ripstop-material och utrustade med stretch i midjan samt funktionella fickor. De perfekta shortsen för varma dagar på jobbet.

SWEATSHIRT 7091 MELA
Sweatshirt i skönt melange-material med grå reflexdetaljer för ökad synbarhet. En perfekt allround-tröja som passar lika bra att ha på sig hemma som på jobbet.  


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Linda McGurk
PR- och kommunikationsansvarig
Linda McGurk