2023-04-18 05:45Pressmeddelande

Fristads lanserar nya stilkoncept

Intensifierar arbetet med att övergå mer miljömässigt hållbara material

Arbetsklädestillverkaren Fristads tar nu ett nytt grepp om sitt sortiment av arbetskläder och lanserar nya koncept speciellt framtagna för butiksförsäljning. De nya koncepten bygger på företagets bästsäljande arbetsbyxor som har kombinerats med matchande överdelar för att kunderna enklare ska kunna hitta sin favoritstil på jobbet. En viktig del i arbetet med att utveckla de nya koncepten har varit att inkludera mer hållbara produkter inom varje koncept.

- Vårt mål med de nya koncepten har varit att ta fram matchande lösningar för användare inom bygg och anläggning samt service och industri för att enklare kunna hitta en ”topp till tå”-lösning som stämmer överens med kundernas preferenser, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

I Fristads kundundersökningar har kunderna lyft önskemål om ett mer ”modernt” sortiment, något som Fristads produktavdelning har tagit till sig. De nya koncepten inkluderar därför både byxor, överdelar och ytterplagg som alla har fått en uppfräschad design så att kunden enkelt ska kunna hitta sin favoritstil – även på jobbet.

Koncept med rötterna i den Skandinaviska naturen
För att knyta an till Fristads svenska ursprung har koncepten döpts efter svenska naturreservat, från Tyresta i mellersta Sverige till Haverdal i väst och Trofta i söder. Totalt lanseras sju koncept; fyra inom bygg och anläggning, två inom varsel och ett inom service och industri. Några av koncepten har funnits sedan innan, medan andra är helt nya.

- Vi har identifierat ett antal olika ”stilar” utifrån preferenser som passform, pris och material som tillsammans skapar en bred palett av arbetskläder att välja från. De som gillar stretch och en mer kroppsnära passform kommer inte att bli besvikna – men det finns även något för dem som gillar en mer klassisk stil, säger Anastasios Lappas, Head of Design på Fristads.

Arbetskläder i mer miljömässigt hållbara material
En viktig del i arbetet med att ta fram de nya koncepten har varit att inkludera mer hållbara produkter inom varje koncept – något som man kommer fortsätta att arbeta med löpande.

- Vi arbetar hela tiden med att uppdatera våra material till mer miljömässigt hållbara varianter, samtidigt som vi inte vill göra avkall på kvaliteten på produkterna. När vi nu lanserar våra nya koncept ligger det i planen att alla produktfamiljer ska innehålla produkter som i ett första steg är tillverkade av minst 50% mer hållbara material, det vill säga återvunna eller biobaserade material, alternativt material som tillverkats med mer resurseffektiva tekniker, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

Fristads arbetar sedan länge med att ställa om sitt sortiment till att bli mer miljömässigt hållbart. 2019 lanserade Fristads klädbranschens första plagg med en så kallad miljövarudeklaration och sedan dess har man även bytt till mer miljömässigt hållbara material på flera av storsäljarna för att minska sin klimatpåverkan.


Överblick av de nya koncepten

Haverdal
Det flexibla all-round-konceptet med smidiga och lätta plagg som hjälper professionella användare att prestera hela dagen, varje dag. Plaggen finns i svart och blått med diskreta reflexdetaljer och kvalitetsdragkedjor och slitstarka detaljer.

Alnaryd
Det bekväma och pålitliga valet. Slitstarka och funktionella plagg för professionella användare inom bygg och anläggning. Plaggen finns i svart, grått och blått med mörkgrå sömmar och reflexdetaljer för ökad synbarhet.

Tyresta
Arbetskläder som följer din minsta rörelse. Innovation i kombination med avancerade material för professionella användare som bara nöjer sig med det allra bästa. Plaggen har detaljer i kontrastfärg, ton-i-ton sömmar och diskreta reflexer.​​​​​​​

Skarup
Ett färgkoordinerat koncept för alla. Flexibla plagg för mångsidig användning som förstärker teamkänslan. Brett användningsområde: industri, service och bygg. ​​​​​​​

Stiby
Dubbel komfort och ett mindre miljöavtryck än vanliga arbetskläder inom varsel. Tryckta reflexer för bättre rörelsefrihet. Plaggen i materialet GSTP är miljödeklarerade och innehar en EPD – Environmental Product Declaration. ​​​​​​​

Trofta
Det säkra valet för lätt komfort. Miljötänk kombinerat med bra funktionalitet, slitstyrka och passform. Plaggen är godkända för industritvätt. Majoriteten av plaggen är miljödeklarerade och innehar en EPD – Environmental Product Declaration.

Classics
Arbetskläder som är våra ursprungliga original. Pålitliga, klassiska och funktionella plagg för varje dag. Plagg som förknippas med hur arbetskläder en gång i tiden såg ut men som fortfarande älskas av våra och används av våra användare.

Fristads nya koncept lanseras ut i butik och online i april. Läs mer om koncepten här.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård