2020-04-23 05:55Pressmeddelande

Fristads lanserar Outdoor-kollektion

Fristads som har tillverkat arbetskläder i snart 100 år tar nu steget in i en ny bransch när företaget lanserar en outdoor-kollektion riktad till en bredare kundgrupp.

– Vi vill göra det möjligt för fler att använda våra plagg och ser det som ett naturligt steg att bredda vårt erbjudande med kläder för en aktiv fritid. Vi har tillverkat arbetskläder för professionella användare sedan 1920-talet och har en gedigen kunskap om vad som krävs för att tillverka kvalitetsplagg som tål att användas i alla situationer, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Fokus på hållbarhet
En viktig del i framtagandet av kollektionen har varit att plaggen ska ha ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Detta går i linje med Fristads fokus på att minska sin totala påverkan på klimatet. För outdoor-kollektionen märks detta framförallt i materialvalen.

– Plaggen är helt tillverkade i ekologiska och återvunna material och har därför i grunden en lägre påverkan på miljön. Vi har även valt att klimatkompensera för våra koldioxidutsläpp kopplade till outdoor-kollektionen, fortsätter Anders.

Gränslöst mellan jobb och fritid
Att arbetskläder redan idag används utanför jobbet tack vare deras bekvämlighet och slitstyrka är inget nytt. Faktum är att trenden inom arbetskläder de senaste åren har gått mer och mer mot att ta inspiration från sportens värld.

– Gränsen mellan jobb och fritid blir allt mer flytande, vilket syns på den designutveckling som gjorts för arbetskläder de senaste åren. Därför känner det helt naturligt att vi nu suddar ut gränsen ytterligare, säger Anastasios Lappas, Head of Design och Innovation på Fristads.

Outdoor-kollektionen kommer framförallt att säljas via Fristads egen webbshop och blir tillgänglig den 23 april 2020.

För mer information och bilder besök www.fristads.com eller kontakta

Sofia Bennegård, PR-ansvarig
sofia.bennegard@fristads.com  
+46 (0)720 92 04 08

Fakta: Klimatkompenserad kollektion
Utöver det löpande förbättringsarbete som Fristads driver för att minska företagets CO2-utsläpp, klimatkompenseras outdoor-kollektionen för de utsläpp som är kopplade till produktionen av denna. Klimatkompenseringen görs på årsbasis genom FN-initiativet Climate Neutral NOW.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. Fristads är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder med en portfölj som utöver Fristads innehåller varumärkena Kansas, Hejco, Martinson med flera. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård