2021-03-02 07:55Pressmeddelande

Fristads nya stretchbyxa höjer standarden för komfort på jobbet

Fristads nya servicebyxa 2653 LWS är tillverkad helt i skön fyrvägsstretch.Fristads nya servicebyxa 2653 LWS är tillverkad helt i skön fyrvägsstretch.

Maximal komfort och funktionalitet för användare i flera branscher är målet med Fristads nya lätta arbetsbyxa, som passar lika bra inom service och industri som för bygg och anläggning. Det här är de första byxorna i 100% stretchmaterial som tar plats i Fristads innovativa Fusion-kollektion.  

- Efterfrågan på bekväma arbetskläder ökar i flera branscher. Vi har redan lanserat plagg som är gjorda helt i 4-vägsstretch i vår hantverkarkollektion, så det föll sig naturligt att vi nu adderar dem även till vår Fusion-kollektion, säger Lena Bay, Head of Product på Fristads.  

Den nya stretchbyxan är tillverkad i ett lättviktsmaterial som är töjbart i fyra riktningar och förstärkt med ripstop-stretch på utsatta ställen för att öka hållbarheten. Knäfickor, reflexdetaljer och andra praktiska funktioner gör byxorna till ett flexibelt allround-plagg som kan användas både av hantverkare och arbetare inom service och industri.

De nya byxorna tar plats i Fristads populära Fusion-kollektion, en samling crossover-plagg som kännetecknas av att de finns i många olika färger och har gott om plats för profilering med företagslogotyper. Även om vissa av de redan existerande byxorna i Fusion-kollektionen har stretchpartier, är de nya byxorna de första som är gjorda i 100% stretchmaterial.

- Allt fler av våra användare klär sig i stretchplagg på fritiden och vi vill ge dem möjlighet att göra det även på jobbet. Stretchplagg är lättare och mer flexibla, och har generellt sett en bättre passform, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.

I Fristads vårlansering ingår också följande produkter:

SERVICESHORTS STRETCH 2543 LWR

Lätta arbetsshorts med partier i 4-vägsstretch för ökad komfort och rörelsefrihet. Gjorda av vattenavvisande och slitstarkt ripstop-material med stretch i midjan och funktionella fickor. De perfekta shortsen för varma dagar på jobbet.

HANTVERKARBYXA STRETCH 2596 LWS

Lätta hantverkarbyxor helt i 4-vägsstretch som ger ökad komfort på jobbet. Förstärkta med ripstop-stretch och utrustade med knäfickor i stretch och alla övriga funktioner du behöver till ditt nästa byggprojekt.

HANTVERKARBYXA STRETCH DAM 2599 LWS

Lätta hantverkarbyxor med feminin passform, helt i 4-vägsstretch för att ge ökad komfort på jobbet. Förstärkta med ripstop-stretch och utrustade med knäfickor i stretch och alla övriga funktioner du behöver till ditt nästa byggprojekt.

HANTVERKARSHORTS STRETCH 2598 LWS

Hantverkarshorts tillverkade i lättviktsmaterial i 4-vägsstretch för komfort och smidighet under varma arbetsdagar. Förstärkta med ripstop-stretch för extra slitstyrka och utrustade med flera praktiska fickor.  

SWEATSHIRT 7091 MELA
Sweatshirt i skönt melange-material med gråa reflexdetaljer för ökad synbarhet. En perfekt allround-tröja som passar lika bra att ha på sig hemma som på jobbet.  


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Linda McGurk
PR- och kommunikationsansvarig
Linda McGurk