2022-03-08 06:40Pressmeddelande

Fristads skriver under nytt internationellt Accord-avtal

Fristads visar sitt fortsatta stöd genom att skriva under det nya internationella Accord-avtalet för hälsa och säkerhet i klädindustrin. Genom avtalet samarbetar fackliga organisationer och företag för att säkra en säker arbetsmiljö i branschen.

- Säkerheten kommer alltid först för oss, oavsett om det gäller säkerheten för de som arbetar med att producera våra produkter eller om det gäller dem som bär våra arbetskläder på jobbet varje dag. Vi tror att det nya avtalet kommer att hjälpa oss att fortsätta vårt arbete för rättvisa och säkra arbetsförhållanden i Bangladesh, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Genom att underteckna avtalet med UNI Global Union och IndustriALL Global Union åtar sig Fristads att följa det arbete för hälsa och säkerhet som redan pågår i Bangladesh och att bidra till utvecklingen av landspecifika program för hälsa och säkerhet, baserade på de principer som Accord-avtalen från 2013 och 2018 bygger på och som togs fram efter tragedin på Rana Plaza där mer än 1000 textilarbetare dog efter att byggnaden kollapsade.

- Många av de utmaningar som textilindustrin står inför är systematiska och kan inte lösas av ett enskilt företag. Därför är gemensamma initiativ som detta en viktig del av vårt arbete. De ger oss en unik möjlighet att arbeta tillsammans med likasinnade företag och organisationer för att säkra upp att vårt hållbarhetsarbete fortsätter att vara framgångsrikt även på lång sikt, säger Anders.  

För mer information om Fristads hållbarhetsarbete, besök www.fristads.comOm Fristads Sverige

Om Fristads Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård