2020-04-14 05:45Nyheter

Fristads lanserar sportig outfit för hantverkare

Fristads fortsätter att utmana den traditionella sortens arbetskläder och lanserar nu en sportig outfit för hantverkare framtagen för den som vill uttrycka sin personliga stil även på jobbet.

I vårens lansering ingår ett par hantverksbyxor i jogger-modell som bygger vidare på de tidigare jogger- och tightsmodellerna som Fristads har utvecklat. Dessutom lanseras en matchande sweatshirt med en design som tydligt bär inspiration från sportvärlden.

- Vi vet att hantverkare vill kunna vara bekväma på jobbet, utan att tumma på funktioner. Träningsoverallen har återuppstått inom modebranschen och används inte längre bara i soffan och på väg till träningen utan har blivit ett plagg som kan användas nästan var som helst, nu även på jobbet, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.

Sportigt och mjukt
Hantverkarbyxa jogger 2687 SSL är en sportig arbetsbyxa i mjuk och slitstark stretch med smalt benslut och dragkedja. Modellen är unisex och passar även kvinnor. Byxorna har spikfickor som kan döljas och vikas in.

- Hantverksbyxorna plockar upp designelement både från våra jogger-byxor och våra Friwear tights vilket resulterar in en sportig design, säger Lene Jul, Product Management Director på Fristads.

Sweatshirten som lanseras är tillverkad i ett mjukt stretchmaterial med andasfunktion. Designen tar inspiration från sportvärlden med reflexdetaljer på ärmarna.


Ämnen: Produkt

Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. Fristads är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder med en portfölj som utöver Fristads innehåller varumärkena Kansas, Hejco, Martinson med flera. Läs mer på www.fristads.com.

Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård