2021-03-01 12:30Pressmeddelande

Hultafors Group slutför förvärv av Fristads, Kansas och Leijona

Fristads, Kansas och Leijona blir en del av Hultafors Group, då förvärvet nu har godkänts av konkurrensmyndigheterna.Fristads, Kansas och Leijona blir en del av Hultafors Group, då förvärvet nu har godkänts av konkurrensmyndigheterna.

Skandinaviska arbetsklädestillverkarna Fristads, Kansas och Leijona är nu en del av Hultafors Group. Förvärvet från Fristads Kansas Group har blivit godkänt av konkurrensmyndigheterna och träder i kraft omedelbart.

- Fristads, Kansas och Leijona är inne i en positiv utveckling och har gjort stora investeringar i sin nyckelverksamhet på senare tid. Hultafors Groups förvärv är ett gyllene tillfälle för våra varumärken att fortsätta på den inslagna vägen, tillsammans med en lönsam och investeringsstark ägare som också är väldigt kunnig om branschen, säger Anders Hülse, VD för Fristads, Kansas och Leijona.

Fristads, Kansas och Leijona kommer att drivas som en separat, självständig enhet inom Hultafors Groups Business Unit Workwear under ledarskap av Anders Hülse och kommer att fortsätta att utveckla sina varumärken med en egen säljorganisation och innovation och hållbarhet som ledstjärnor.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Fristads, Kansas och Leijona till Hultafors Group. Företagen har sammantaget det starkaste utbudet av PPE i Europa och Nordamerika. Tillsammans har vi tillgång till ledande expertis inom arbetsklädesbranschen och kommer fortsätta att driva utvecklingen av vår bransch med fokus på kundvärde, produktinnovation och hållbarhet, säger Camilla Monefeldt Kirstein, EVP Business Unit Workwear på Hultafors Group.

Hultafors Group offentliggjorde sina planer att köpa Fristads, Kansas och Leijona från Fristads Kansas Group i december förra året. I samband med att affären går igenom kommer Fristads Kansas Group att omorganiseras och byta namn till The Cotton Group. Företaget kommer också att fasa ut sitt huvudkontor i Borås.

- Det här är ett nytt, spännande kapitel för Fristads, Kansas och Leijona och vi är stolta över att vara en del av Hultafors Groups imponerande portfölj. Att få bli en del av en så stor och mångsidig organisation ger oss en stabil grund att stå på framöver för att växa och driva vårt uppdrag att vara ledande i branschen när det gäller hållbarhet, säger Anders Hülse, VD för Fristads, Kansas och Leijona.

För mer information eller frågor, vänligen kontakta:

Anders Hülse
VD, Fristads, Kansas och Leijona
+46 768 35 15 55

Om Fristads, Kansas och Leijona

Fristads, Kansas och Leijona är bland de ledande varumärkena inom arbetskläder för bygg & anläggning, industri och service på sina respektive hemmamarknader Sverige, Danmark och Finland. Dessutom har de betydande exportförsäljning inom Europa och egen produktion i Östeuropa. Tillsammans har företagen över 600 anställda och en årlig omsättning på ca 1,2 mdkr. Fristads, Kansas och Leijonas högkvalitativa arbetskläder utvecklas i nära samarbete med slutanvändarna, alltid med innovation och hållbarhet i fokus.

Om Hultafors Group

Hultafors Group är ett av Europas största företag med inriktning på arbetskläder, skyddsskor, huvudskydd, handverktyg, verktygshållare och stegar för professionella användare. Produkterna utvecklas, tillverkas och marknadsförs som sina egna varumärken, som är tillgängliga genom ledande distributörer på ca 40 marknader, med fokus på Europa och Nordamerika. Hultafors Group har över 1 000 anställda och omsatte totalt 3,6 mdkr 2020.

 

 

 Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Relaterad media