2023-02-15 07:55Pressmeddelande

Webbshoppar öppnar nya dörrar för Fristads

Fristads fortsätter att expandera sin e-handel på den europeiska marknaden, med en ny webbshop i Tyskland. Den nya webbshoppen blir den fjärde totalt och erbjuder både Fristads hela sortiment av arbetskläder och Outdoor-kollektionen.

- Det här är en naturlig utveckling i vår digitala resa, säger Anders Hülse, VD för Fristads. Det är ett komplement till vår B2B-försäljning som ger våra kunder ett bredare produktsortiment att välja bland.

Fristads öppnade sin första webbshop i Sverige 2018 och Finland följde efter våren 2021, därefter Danmark hösten 2021. Den tyska shoppen, som öppnade sina digitala dörrar förra hösten, är det senaste tillskotten till Fristads e-handelsförsäljning. Alla shopparna erbjuder både Fristads kollektioner med arbetskläder och friluftskläder. I webbshopparna finns också matnyttigt innehåll som storleksguider, en care & repair-avdelning, information om certifieringar och inspirerande stories.

- Den största fördelen med att ha en närvaro online är att det stärker varumärkeskännedomen. Webbshopparna kommer att hjälpa användare att hitta oss och lära sig mer om våra produkter, vilket är positivt för våra återförsäljare också, säger Sofia Wackling, Global Marketing Manager på Fristads.

- En annan fördel med att ha e-handelssajter är att det driver utvecklingen av digitala lösningar till våra återförsäljare. Samtidigt som vi utvecklar webbshopparna lär vi oss hela tiden och gör förbättringar för att göra upplevelsen i inloggat läge mer användarvänlig också, tillägger Wackling.Om Fristads Sverige

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.


Kontaktpersoner

Sofia Bennegård
PR och kommunikationsansvarig
Sofia Bennegård